Teatrul National “Vasile Alecsandri”

Teatrul National Vasile Alecsandri IasiTeatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi are un bogat istoric ce surprinde atat evenimente fericite cat si neplacute. Aceasta institutie culturala, pe langa faptul ca ofera publicului iesean spectacole de inalta tinuta, este un important fragment arhitectural ale carui bunuri si insemne decorative au fost pastrate de-a lungul timpului. Nu mai putin de 1418 lampi electrice si candelabrul cu 109 becuri din cristal de Venetia ofera Teatrului  National “V. Alecsandri” Iasi o personalitate arhitectonica unica. Maestrul vienez Lenz a pictat cortina principala, aceasta fiind conceputa sub forma unei alegorii a vietii cu cele trei varste in plan central, la dreapta fiind imaginata simbolic Unirea Principatelor. Pe plafon, deasupra fostei orchestrei, se afla stema celor patru provincii reunite. Sala Mare cu 750 de locuri organizata in stal, loje si balcon impresioneaza prin rafinamentul ornamentelor de inspiratie baroca si rococo. Spectacolele sunt sustinute in 4 sali proprii: Sala Mare,  Sala Teatru (Teatru la Cub), Sala Studio “Teofil Valcu” si Sala Uzina cu Teatru.

Adresa: Str. Agatha Barsescu nr. 18, Iasi

Informatii si rezervari: 0232-267824

Fax: 0232-254499

Adresa de E-mail: iasiteatrulnational@yahoo.com

Telefon agentia teatrala: 0232-255999
Nota: Biletele se pot procura de la Agentia teatrala de pe Str. Stefan cel Mare nr. 4 (langa BCR, in spatele Cubului), de la casele de bilete ale salilor de spectacol, cu o ora inaintea inceperii piesei sau online, de pe site-ul www.eventim.ro.

 

 

Parerea ta conteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste taguri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>