Lacul Halceni


Soseaua Iasi-Vladeni-Halceni, km 48. Se poate intra cu autoturismul pe vreo 80% din lungimea malului.
Nou ! Drum pietruit in lungime de 1,2 km pe malul stang.

Malul este lutos, deci la primele picaturi de ploaie va recomand sa scoateti masina la sosea. Balta cu pricina este un lac de acumulare in suprafata de 400ha. Vegetatia subacvatica lipseste, insa este recompensata prin scoici. Multe, mari, usor de prins, si bune tare! :-) Sunt bune si ca momeala, stim doar ca pestii prefera momelile cu care sunt obisnuiti!

Specii de pesti: crap, caras, biban, somn, salau. Vara pe canicula, daca vreti sa va distrati, n-o sa aveti rime citi bibani si carasi puteti prinde! De remarcat ca in sat sunt micii intreprinzatori care vin pe balta cu rime de gunoi, la preturi mai mult decit bune! Crapi se prind 20-30 /24ore la 3 lansete, dar nu mai mari de 6-800 grame. Cite un cteno din cind in cind, la 1-1.5 kg. Pentru crapi mai frumosi, va recomand o nadire dupa-amiaza, iar a doua zi pe la prinz veti prinde crapushori de 3-4 kg. Nu stiu sa fie permise pentru balta asta. Paznicii sunt mai mult decit OK, cred ca cei cu cel mai mult bun-simt pe care i-am intilnit. Un avantaj pe care eu personal il apreciez este faptul ca balta fiind intinsa, nu te “calca nimeni pe cap”. Este loc pentru toata lumea. Va doresc fir intins!

Taxa: 50 lei/24 ore de pescuit, se poate pescui si noaptea.
Localizare: intre satul Vladeni si satul Halceni, pe drumul national Iasi-Botosani, prin localitatea Flamanzi.
Suprafata: 400ha
Regulament: se poate pescui cu 4 scule de pescuit. Restrictie de cantitate este doar la speciile de crap, unde se pot retine maxim 5 kg de peste.
Administrator: Dorel Vrabie, telefon: 0743.259.296

Parerea ta conteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste taguri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>