Iasi – Orasul Festivalului International al Educatiei / 14-23 iunie

FIE IASIIn perioada 14-23 iunie, Iasul devine Orasul Festivalului International al Educatiei, program prin care se doreste ca publicul sa asiste la spectacole din domeniul educatiei, culturii si artei in aer liber. Prin FIE 2013, Iasul capata posibilitatea de a deveni Capitala Culturala Europeana, iar prin editia din acest an se doreste valorificarea potentialului cultural, educational, social, uman si economic pe care il detine orasul nostru. 

Datorita diversitatii evenimentului, organizatorii estimeaza ca aceasta prima editie va atrage peste 110.000 de ieseni si nu numai, care vor fi atat spectatori, dar chiar si participanti. Se asteapta peste 8.000 de spectatori la evenimentele de teatru, teatru-dans, opera, vernisaje de arta si conferinte motivationale in salile FIE, peste 90.000 de spectatori la concertele in aer liber, la spectacolele si expozitiile stradale si peste 12.000 de vizitatori ai Festivalului de Carte si Autori pentru Copii si Adolescenti. 

Programul Festivalului International al Educatiei 2013 este conceput in asa maniera incat sa ofera in mod echilibrat muzica, teatru, dans, carte, film, arte plastice, conferinte motivationale, dar si sa valorifice nucleul cultural-educational al orasului. Astfel, evenimentele FIE vor avea loc in Rond Agronomie, Rond Fundatie, Strada Lapusneanu, Piata Unirii, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, Piata Palatului Culturii. 

Tot din cadrul primei editii a Festivalului International al Educatiei face parte si concertul artistei internationale Patricia Kaas care va concerta in aer liber pe data de 19 iunie. 

Parerea ta conteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste taguri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>