De Ziua Internationala a Mediului se taie teii si se colecteaza deseuri

Ziua Internationala a Mediului IasiIn fiecare an, data de 5 iunie este consacrata Zilei Internationale a Mediului, prilej prin care publicul larg este informat cu privire la necesitatea protejarii mediului inconjurator. Manifestatiile imbraca diverse forme, se muleaza pe o varietate de programe, iar copiii au sarbatorit aceasta zi in avans. Insa, cele mai importante evenimente desfasurate in Iasi si sunt asociate cu Ziua Internationala a Mediului se rezuma la taierea teilor de pe Copou si la programul de colectare a deseurilor. 

Partea buna a acestei Zile Mondiale vine din partea Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec care a deschis mai multe puncte de informare pentru cetateni referitoare la colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice si a demarat o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. In parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Salubris, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi si Universitatea “Gheorghe Asachi”, Asociatia Romana pentru Reciclare  va deschide, pe 5 si 6 iunie, 8 puncte informative cu privire la colectarea selectiva a deseurilor mai sus mentionate. Punctele de informare se pot gasi  in parcarea de la Salubris, pe Soseaua Nationala nr.43, pe Esplanada Tatarasi Oancea, pe Esplanada Alexandru cel Bun, in zona Pacurari Esplanada Mimoza, in parcarea Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din cadrul Universitatii “Gheorghe Asachi” din Iasi, Nicolina 1, Piata Unirii si la intrarea in Parcul Copou. Aceasta initiativa cu rol de informare va fi urmata, pe data de 7 si 8 mai, de o actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice, iar persoanele care opteaza sa se debaraseze in mod ecologic de echipamentele vechi, vor fi rasplatite cu numeroase premii destul de consistente. 

Partea proasta care intristeaza iesenii si coincide exact cu Ziua Internationala a Mediului vine din partea Serviciilor Publice din cadrul Primariei Muncipiului Iasi care au solicitat muncitorilor sa taie teii de pe strada Lascar Catargi, actiune aprobata de Directia Silvica. Anul trecut, Serviciile Publice au plantat 1.400 de tei pe toate aliniamentele stradale din oras, iar azi au fost taiati chiar si tei tineri. Exista, insa, si dezbateri in privinta numarului de tei plantati in 2012, importante figuri politice considerand ca fondul Primariei ar fi fost justificat prin achizitionarea acestui numar de tei, dar in realitate s-au plantat mult mai putini. 

*Fotografie preluata de pe http://lsgg-iasi.blogspot.ro

Parerea ta conteaza

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste taguri HTML si atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>